Avgjørelsen om å ta operasjon tok jeg for lenge siden. Begrunnelsen var vel at jeg ikke følte at brystene mine passet til resten av kroppen. Jeg følte at mange klær og kjoler heller ikke passet på grunn av dette. Det var ikke tvil om at jeg skulle få det gjort, det var bare å finne ut hvem, hvor og hvordan.

Jeg begynte med å gjøre mye research, og alt av blogger og forum understrekte at valg av kirurg var det viktigste. Siden jeg bor i Bergen begynte jeg naturligvis der. Jeg fant rundt 5 klinikker som alle utfører bryst kirurgi. Videre fant jeg ut av hvilke kirurger som jobbet der og googlet dem. Jeg prøvde å finne før og etter bilder, men det viste seg å være vanskelig (imot Norsk markedsføringslov). På sosiale medier søkte jeg også. Stilte chatbottene mange generelle spørsmål og ble ønsket velkommen til konsultasjon til dem jeg snakket med på klinikkene. Tilslutt valgte jeg 3 klinikker som tilbød gratis og uforpliktende konsultasjon og tenkte at den jeg føler meg mest komfortable med velger jeg. Kirurgene hadde gode rykter. Klinikk nummer to var Plastikkirurg1, som Dr. Tom I Ørner og Dr. Christian Bush driver. Jeg hadde lest mye om begge kirurgene på samtlige nettsider og på andre klinikker sine sider/sosiale medier.

På konsultasjon en gikk det greit, jeg valgte å starte hos den klinikken som jeg trodde var størst og best, hvor rutinene var ganske standard (vil jeg tro). Det var helt greit men jeg ville fremdeles gå til de andre konsultasjonene som jeg hadde booket. Jeg anbefaler virkelig alle å gå til mer enn en klinikk/kirurg. Klinikk nummer to var Plastikkirurg1 og her møtte jeg Dr. Tom I Ørner. Han forklarte meg hele prosessen før han spurte om jeg ville lage animasjon med Dr. Christian Busch. Jeg takket ja til dette slik at jeg faktisk kunne se mine egne bryster i ’forskjellige størrelser’. Hele konsultasjonen var veldig profesjonell og det var tydelig at kirurgene på Plastikkirurg1 visste hva de snakket om. Den siste konsultasjonen vurderte jeg å droppe da jeg egentlig hadde bestemt meg for Plastikkirurg1, men jeg gikk også der. Den tredje konsultasjonen var helt ok, men jeg følte kirurgen utelot mye informasjon som jeg hadde blitt fortalt på Plastikkirurg1 og dermed ble valget ganske enkelt. Jeg ringte til Plastikkirurg1 et par dager senere, og booket operasjon med Dr. Tom I Ørner. Til mine store glede fikk jeg velge tidspunktet som passet best for meg.

Min operasjonsdag

Da var det avgjort. Datoen var satt og jeg skulle altså ha brystforstørring med protese over muskelen. Jeg skulle få lagt inn Motiva Ergonomix proteser i rund form, de skulle være de beste for meg. Størrelsen skulle ligge på mellom 250cc og 300cc, noe kirurgen kunne finne ut av under operasjonen. Han visste akkurat hva jeg ville ha, og lovde å gjøre sitt aller beste.

Jeg kom til klinikken på operasjonsdagen, ble godt tatt imot av en resepsjonist som spurte om alt sto bra til med meg. Jeg ble videre møtt av Dr. Ørner som igjen passet på at alt sto bra til. Vi gikk gjennom informasjonen jeg hadde gitt før, mine ønsker, og et par siste spørsmål. Deretter viste han meg veien til garderoben, her fikk jeg en deilig morgenkåpe, noen tøfler og et skap som jeg skulle putte alle tingene mine i. Jeg skiftet om i garderoben og gikk dit kirurgen hadde fortalt meg at han ventet. Der begynte han å tegne på meg, forklare meg hva som skulle skje og hvordan. Da vi var ferdig med dette sa han at anestesi legen skulle komme inn og passe på at jeg hadde fastet. Da alle sjekkene var overstått var det tid for operasjon. Jeg hadde vel vært på klinikken i en ca.15 minutter da jeg la meg på bordet. Alt var designet slik at jeg var så trygg som overhode mulig. Operasjonssykepleierne forklarte alt de gjorde da de vasket og gjorde meg klar, jeg bablet mye tilbake til dem og opplevde egentlig hele situasjonen som veldig spennende. De var utrolig snille og greie. Før jeg visste ord av det våknet jeg i en seng på recovery avdelingen som var et flott og ryddig rom fylt med dagslys. En sykepleier sa hei og tilbød meg noe mat og drikke. Hele operasjonen var over på hva føltes ut som et blunk.

Dr. Ørner kom også inn og spurte hvordan det gikk med meg før det var tid for meg å dra hjem. Jeg ble hentet av en min mor, som også skulle være med meg det første døgnet. Da var jeg var kommet hjem og alt var ferdig hadde jeg en rar følelse. Det var over, og klokken var ikke 12 engang. Jeg hadde jo lest mye på  nettet før operasjonen at mange opplevde et ’smertehelvete’ men jeg satt i sofaen og kjente egentlig ikke så veldig mye. Operasjonsdagen var jeg egentlig helt fin og merket veldig lite. Jeg ville beskrevet det som et ubehag men ikke direkte smerter.

Tiden etter

Første morgenen etter operasjonen var den mest utfordrende. Jeg følte meg litt svimmel og merket at det var mindre smertestillende i kroppen, men jeg vil ikke si at smertene var veldig store. Jeg tok tablettene mine og fikk hjelp til å kle på meg av min mor. Det smakte godt med litt frokost og formen ble fort mye bedre etterpå. Jeg var veldig glad for at jeg skulle på kontroll allerede første dag, slik at jeg kunne få bekreftelse på at alt var bra, svar på spørsmål, osv. Ingen av spørsmålene mine hastet slik at jeg ringte kirurgen, men det var veldig betryggende at jeg hadde samtlige av klinikkens nummer å ringe dersom noe skulle skje.

Jeg fikk se brystene mine for første gang! Det var helt utrolig, jeg trodde de skulle se deformerte ut eller være full av blåmerker. Dr. Ørner forklarte meg at alt var i skjønneste orden og at han hadde valgt en størrelse som passet min kropp og brystkasse. Veldig mange glemmer jo å tenke på at brystet blir breiere. Jeg var så utrolig fornøyd. I tillegg viste han meg sårene, to bittesmå striper under brystet som ikke var mer en et par centimeter lange. Motiva protesen gjør det mulig å lage et mindre snitt, noe de kaller ’minimal scarring’.

Sårene fikk nye teip på seg og jeg fikk stilt alt av spørsmål før det ble booket ny kontroll til uken etterpå. Kirurgen fulgte meg ut til resepsjonen og ønsket meg en god dag og god bedring.

Dagene som fulgte ble det bare mindre og mindre vondt, på dag 3 etter operasjon var jeg egentlig klar for nye eventyr og formen var fin. Naturligvis kommer det til å ta et par uker før en ikke kjenner noe, men alt i alt var det minimale smerter. Jeg var tilbake på jobb mandag morgen. For andre som lurer hvor lang tid de trenger å avspasere vil jeg si at dersom du opererer deg en onsdag eller torsdag, er sjansene store for at du kan gå tilbake til en kontorjobb mandag morgen.

Tusen takk til hele teamet på Plastikkirurg1 og Dr. Tom I Ørner. Jeg er sjeleglad for at jeg valgte akkurat dere og jeg anbefaler alle som vurderer operasjon å hvert fall snakke med en av kirurgene på Plastikkirurg1! Det er uforpliktende og gratis, så om ikke annet får du mer informasjon. Resultatet ble kjempebra og servicen har vært fantastisk, jeg er så fornøyd som jeg kunne blitt. Selv om jeg nå føler at operasjonen er ferdig, skal jeg på kontroll om 3 måneder og om 1 år. Jeg ble også fortalt at en gang pasient på Plastikkirurg1, alltid pasient på Plastikkirurg1, noe som betyr at jeg alltid kan ringe inn om det skulle være noe jeg lurer på.