Etter svangerskap og amming er det gjerne to områder som mange kvinner ønsker tilbake til hvordan det var tidligere, nemlig brystene og magen.

De aller fleste opplever nok at brystene blir noe løsere og at de får et par strekkmerker på magen og huden kanskje er noe løsere her, men ikke slik at det plager dem på noen som helst slags måte. Hos noen kvinner kan det imidlertid bli et betydelig problem. Det kan være slik at de ikke vil ta av seg eller vise brystene for mannen sin. De unngår å gå i basseng og det er vanskelig å finne tøy som skjuler magen. Hvor store forandringene er, har nok både med vektøkningen og volumøkning av mage og bryst under svangerskapet, men fremfor alt hvor elastisk vevet er og hvor stor evne vevet har til å trekke seg sammen igjen. Det siste er det lite å gjøre med.

Hva man kan gjøre med brystene varierer veldig ut i fra utgangspunktet. Alle typer inngrep som gjøre på brystene er mulig. Det vanligste er nok brystproteser alene, men brystløft med og uten proteser og brystreduksjon er også aktuelle inngrep.

Det samme kan sies om magen. Også her er utgangspunktet og pasientens ønske avgjørende. Det kan være fettsuging alene, minibukplastikk eller full bukplastikk med og uten fettsuging.