Det er en rekke ulike brystoperasjoner. Brystforstørring med silikonproteser er det vanligste inngrepet. Videre er det brystreduksjon, brystløft, brystløft protese og til slutt brystforstørring med fett.

Forvirret? Det første spørsmålet du må stille deg er størrelsen. Er du fornøyd med størrelsen? Hvis svaret er nei, betyr det enten brystforstørring eller brystreduksjon. Du kan altså forstørre brystene dine med silikonproteser eller eget fett, men de to inngrepene passer nok for ulike pasientgrupper. For å si det enkelt er silikonproteser vanligst hos unge kvinner, mens fettransplantasjon er mest aktuelt for pasienter som har fått barn og ønsker en liten økning i volum eller ikke ønsker proteser. Videre er brystreduksjon inngrepet for kvinner som sjeneres av for store bryst.

Når det gjelder formen på brystene, er det bryster med heng som er det vanligste problemet kvinner kommer med. Hvis det kun er et lite heng, kan dette bli bedre med en silikonprotese alene, men hvis det er et større heng må vi gjøre et brystløft, med eller uten protese eller reduksjon avhengig av ditt ønske. Det finnes også andre formdeformiteter som tubeformet bryst eller asymmetri, og da må ofte forskjellige metoder kombineres for å komme i mål.

Alle disse spørsmålene tar vi opp under konsultasjonen og veileder deg så godt vi kan til å ta de rette valgene.