I 2020 opererte jeg brystene mine hos dr. Ørner på Plastikkirurg1 i Bergen. I forkant av operasjonen hadde jeg selvsagt mange spørsmål, og enkelte av disse dreide seg om trening og aktivitet. Som ansatt i treningsbransjen, og som en ellers aktiv person, var det viktig for meg å få svar på det jeg lurte på, særlig mtp. risiko, trening og hvile.

Det ble mange turer opp Ulriken

Det er mange som lurer på plassering av proteser, men for meg var det ikke viktig om de ble lagt under eller over muskelen; jeg stolte på dr. Ørner, og han var klar over min aktive livsstil. Protesene mine ble lagt inn over muskelen, og jeg har vært fornøyd med det. Trening begynte jeg forsiktig med noen få uker etter gjennomført operasjon. Jeg holdt meg aktiv ved å gå Ulriken, faktisk. Jeg opererte meg jo i mai, og var ganske så heldig med det fine været.

Etter 5 uker gjennomførte jeg min første tunge styrkeøkt

Jeg var tilbake på treningssenteret etter ca. 5 uker. Jeg kunne nok kanskje ha begynt med styrketrening litt tidligere enn dette, men jeg var samtidig redd for å «ødelegge» resultatet. Derfor nøyet jeg meg enn så lenge med gåturer og rolig kroppsvekttrening. Ja, eg følte meg nok litt svakere, men dette kom nok mest trolig av at jeg hadde gått ned i vekt grunnet kvalme fra medisiner. Heldigvis kom styrken raskt tilbake –  til tross for at pull ups enda er litt ekstra tungt nå. I starten unngikk jeg øvelser som brystpress, nedtrekk, kroppshevinger. Dette gjorde jo at det ble noe mindre trening på overkroppen, men å trene bein var heldigvis ingen problem. I dag kan jeg fint trene slik jeg vil, og det eneste jeg må ta litt ekstra hensyn til er strekk på/under brystet – jeg kan enkelte ganger kjenne at det stikker litt ved ribbebeina mine, men dette er ingenting jeg tenker så mye over.

Mitt råd til deg!

Så, kanskje du er som meg? Glad i trening, og har en generelt aktiv livsstil! Rådet jeg om så vil gi er; vær tålmodig. Det gjør ingen verdens ting å ikke trene på 4-6 uker. Styrken kommer fort tilbake. Om du virkelig ønsker å operere, så trenger du ikke være redd for å «miste formen». Den kommer alltid tilbake!

Godt ivaretatt

Og sist, men ikke minst; jeg er så fornøyd med PK1! Jeg føler meg kjempegodt ivaretatt, og jeg kunne ta kontakt med de når som helst. Kontrolltimer var det også mange av, noe som har gjort at jeg har blitt fulgt opp godt over lengre tid. I tillegg sørget de for at jeg følte meg trygg, særlig da jeg har vært redd for narkose. Alt gikk veldig bra, og går enda veldig fint.

Kvinne (25 år)