Jeg var en av disse man hører om som aldri fikk bryst slik jeg hadde håpet på. Som ung var jeg ukomfortabel med mine bryster, jeg synes de var for små, skjeve og ulik i form. Jeg prøvde å venne meg til mine egne bryster i flere år, noe som jeg til slutt gav opp. 

Tidlige komplikasjoner

I 1998 tok jeg derfor kontakt med en plastikkirurg i Bergen. Ting skjedde raskt og plutselig var jeg operert. Det ble den gang lagt inn saltvannsproteser. Jeg skjønte fort at jeg ikke kom til å bli fornøyd med resultatet, og grunnet komplikasjoner oppsøkte jeg en ny plastikkirurg allerede 1 år senere. Vi ble enig om å bytte mine saltvannsproteser med silikonproteser.

En kul i brystet?

Etter operasjon nr. 2 har jeg alltid vært fornøyd og komfortabel med mine bryst, uten å tenke på at jeg er silikonoperert. Så skjedde det noe uventet. Under et besøk hos min fastlege, som jeg hadde tatt kontakt med pga. en liten kul i mitt høyre bryst, fant han ut at «kulen» burde fjernes. Det kunne han gjøre på sitt kontor, i lokalbedøvelse – og dette ble gjort. Imidlertid viste det seg at det som skulle fjernes var en del av min silikonprotese. Da silikonen fritt fløt ut fra mitt bryst, ble jeg både overrasket, forskrekket og bekymret. Hva skulle jeg nå gjøre?

Jeg ble hasteinnlagt på Haukeland Universitetssykehus, og begge protesene mine ble fjernet. Operasjonen var jo vellykket, men jeg var på ny lite komfortabel med hvordan mine bryst nå så ut. Jeg hadde da hatt silikonproteser i over 20 år. Etter mye frem og tilbake kom jeg frem til at bryst både var og er en del av meg og min identitet. Jeg ble anbefalt å ta kontakt med dr. Ørner på Plastikkirurg1, og bestilte derfor time til konsultasjon.

Min redning

Før konsultasjonen var jeg litt nervøs og spent på hva han kom til å si og hvilke råd han kom til å gi meg. Etter en lang samtale fant jeg ut at jeg ønsket å få utført brystforstørrende operasjon, som da ville bli min tredje brystoperasjon. Jeg følte meg forstått og lyttet til.

Operasjonen er nå gjennomført og det har gått 5 måneder. Jeg er strålende fornøyd med resultatet. Jeg har fått «mine» bryst tilbake igjen. De ser naturlige ut, de er myke å ta på og jeg føler meg fin både med og uten klær. Om jeg burde tatt til fornuften og avstått fra denne operasjonen kan egentlig alle mene hva de vil om. Jeg føler meg imidlertid ikke «for gammel», og jeg er og forblir veldig fornøyd med mitt valg. Jeg kan ikke få sagt hvor tilfreds og glad jeg er, både med valg av klinikk, kirurg og resultat. For alle som lurer, kan jeg anbefale å kontakte klinikken for en uforpliktende konsultasjon.