Dagens moderne brystproteser har livstidsgaranti, men på PK1 anbefaler vi likevel kontroll av silikonproteser etter ca. 10 år, og muligens bytte av implantatene etter ca. 20 år. Har du vurdert et bytte, eller trenger du en kontroll?

Har du proteser som begynner å bli gamle? Det hadde jeg. Jeg la inn brystproteser hos dr. Ørner for 24 år siden. For en stund siden merket jeg at brystene mine begynte å bli hardere, men det var likevel ikke noe som plaget meg. Jeg tenkte selv at dette var vanlig, og lot derfor tiden gå. Høsten kom, og jeg bestemte meg likevel da for å bestille en time slik at dr. Ørner kunne se på dette. Burde jeg bytte protesene mine? Eller kunne jeg vente?

På timen kunne dr. Ørner fortelle at det var på tide med et skifte, ettersom det hadde oppstått en kapseldannelse. I enkelte tilfeller kan det oppstå komplikasjoner som kan indikere at det er hensiktsmessig å bytte ut protesene. I mitt tilfelle; kapseldannelse. Ved kapsling blir brystet hardt, og det kan være smertefullt.

Etter kontrolltimen fikk jeg en time til ny operasjon, og dr. Ørner byttet ut de gamle protesene. Operasjonen gikk fint, og de gamle protesene ble tatt ut uten at de sprakk og lagde komplikasjoner. Nå i ettertid kan jeg nesten ikke skjønne hvor dum jeg var som ikke sjekket opp i dette før.

Nå har jeg, igjen, myke bryster som føles helt naturlige. Kvinne 60 år.