Har du noen ganger vært misfornøyd med utseendet ditt? I Norge har kroppspressdebatten aldri vært større enn det den er i dag. Jeg er en av de som har utført 2 plastiske operasjoner hos dr. Ørner og hans team. Vil du vite om jeg ble jeg påvirket av en økende trend? Da må du gjerne lese videre.

Jeg er en kvinne på 35 år, har ett barn, utdannelse på PhD-nivå og en spennende jobb som jeg brenner for. På fritiden elsker jeg å være aktiv, lese bøker, og tilbringe tid med barnet mitt. Vi reiser mye sammen, trener og nyter kultur og musikk.

Selv har jeg kjent dr. Tom Ørner og hans team i over 5 år. Mitt første møte var i 2014, da jeg reiste til PK1 for å utføre en brystoperasjon. Nå nylig, i 2019, reiste jeg dit for å gjennomføre et nytt inngrep. Denne gang for å korrigere noen endringer etter tidligere fødsel, og et arr etter en hasteoperasjon utført på legevakt.

Når jeg hilste på dr. Ørner for første gang var jeg 30 år. Etter fødsel og graviditet skjønte jeg fort at mine fine feminine bryster ikke ville komme tilbake ved hjelp av trening eller et sunt kosthold. Mine bryster hadde i løpet av 4 år gått fra en fin størrelse C til en mindre fin størrelse G. Tidligere hadde jeg aldri vurdert plastisk kirurgi, men jo lengre tid som gikk jo mer fremmed følte jeg meg i min egen kropp. Jeg ønsket mine fine feminine bryster tilbake. Så, jeg gjorde litt research, fikk formening om hva jeg ønsket og gikk til dr. Ørner på konsultasjon. 

Hvordan fant jeg dr. Ørner? Jeg var frekk nok til å spørre flere damer på treningsstudio. Hvem hadde hjulpet de med å få flotte bryster? Det som virkelig imponerte meg med dr. Ørner var at han hadde et utrolig godt blikk på hva som vil passe til akkurat min kropp. Ikke for mye, ikke for lite. I tillegg fikk jeg mye god informasjon, og dr. Ørner spurte om forventninger og han lurte på hva som egentlig var bakgrunn for den ønskede operasjonen. Han så forbi fasaden, og det likte jeg veldig godt. Han foreslo noen mindre proteser enn det jeg egentlig ønsket, og begrunnet dette godt. Jeg stolte på dr. Ørner og hans anbefaling. 

Operasjonen gikk veldig fint. Jeg fikk fantastisk oppfølging av både dr. Ørner og hans team. De var tilgjengelig døgnet rundt, dersom jeg skulle trenge noe. Akkurat i mitt tilfelle så hadde jeg ikke så mye smerter, og jeg gikk fort tilbake til et normalt, aktivt liv. Likevel husker jeg at dr. Ørner var noe streng. Jeg måtte tilbake på kontroll, slik at de kunne sjekke at alt gikk som det skulle. Brystene var jo selvfølgelig noe hoven i noen uker, men de så flott ut. I perioder så føltes det uvanlig å ha slike bryster, men det tok ikke så langt tid før jeg følte at de var en del av min egen kropp. Nå har det gått over 5 år og jeg har aldri hatt noen plager. Størrelsen er akkurat passe; en fin C-cup, helt perfekt! Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet. 

Så derfor, for ikke så lenge siden, ringte jeg dr. Ørner igjen.

Jeg spurte om han kunne gjennomføre en kosmetisk operasjon. Jeg ønsket å gjennomføre intimkirurgi på grunn av forandring etter fødsel og vekttap, samtidig korrigere et arr som ble igjen etter hasteoperasjon. Denne operasjonen, som jeg nå ville ta, hadde jeg aldri ønsket utført hos noen andre. 

Først pratet jeg med dr. Ørner om han kunne skreddersy denne operasjonen til meg, og jeg stilte spørsmål ved eventuelle komplikasjoner. Etter konsultasjon hadde jeg bestemt meg for å gjennomføre operasjonen. Dr. Ørner tok meg imot på sin nye, flotte klinikk, og teamet hans var selvsagt med. Jeg følte meg trygg og rolig, som sist gang. Alle i teamet hans var veldig dyktige og omsorgsfulle. Operasjonen gikk bra, og jeg ble igjen tilbudt 24-timers oppfølgning ved behov, noe som gav ekstra trygghet. Nå har det gått over 6 måneder etter operasjon, og resultatet kunne ikke blitt bedre. Arret fra den tidligere operasjon er også helt borte!

Ble jeg påvirket av en økende trend i kosmetisk kirurgi? Jeg tror ikke det. Jeg er glad for at det finnes muligheter for å få gjennomført kosmetiske operasjoner, og at jeg selv kunne benytte meg av plastisk kirurgi. Likevel, kan noen andre bli påvirket av trenden i kosmetisk kirurgi? Absolutt. Om du selv vurderer en plastisk operasjon vil jeg at du tenker over 3 følgende punkter:

1. Hva er det du egentlig ønsker?

Dersom svaret ditt er at du ønsker å se ut som en modell på Instagram, så må du gjerne tenke deg om to ganger, og ta en pause fra Instagram. Dersom svaret ditt er at du vil bli lykkelig og mer likt så må du også gjerne zoome litt ut, og prate med noen om det; få litt perspektiv på dine utfordringer. 

2. Lar du følelsene styre din beslutning?

Nummer to; dersom du har gjennomgått et samlivsbrudd, skilsmisse, fødsel eller noe lignende nettopp, vent gjerne litt. La følelsene dine lande. Etter en tid kan du spørre deg selv; hva ønsker jeg egentlig? Ingenting i livet ditt kommer til å endre seg utenom den estetiske biten. Du kommer ikke til å bli kvitt et dårlig forhold eller får et nytt langvarig forhold uten å gjøre endinger på et dypere plan. Ja, vi bor i en verden hvor utseende er viktig. Ja, man får mer komplimenter og nysgjerrige blikk hvis man er “estetisk pen”. Ja, utseendet er et instrument som man kan bruke bevist for å ha “impact” om det gjelder klesstil, hårfrisyre, eller kroppsfasong. Likevel, dersom du har dårlig selvtillit vil “den pene fasaden” ikke gjøre livet ditt mer lykkelig. Så ta gjerne hensyn til indre tilstand først. 

3. Bestill en konsultasjon!

Sist, men ikke minst; bestill en konsultasjon istedenfor å lese på alt som finnes på internett. Jeg vil selvsagt anbefale dr. Ørner og hans team, på Sandsli. Han er dyktig og profesjonell, han vil se forbi fasaden din og han har en god sans for estetikk. Han sitter inne med viktig kunnskap og mye erfaring. Videre er han en ærlig person, og dersom nødvendig vil han kunne fraråde deg en operasjon dersom han ser at dette er nødvendig. Man må vente til man er klar!

 Kvinne, 35 år