Helt siden jeg var 15 år har brystoperasjon vært noe jeg har hatt lyst til å utføre. Grunnen for dette er at brystene mine har to forskjellige størrelser/ form, noe som er svært synlig. Jeg fokuserte mye på dette, alt fra hva jeg skulle ha på meg om morgenen, til planlegging av hverdagen med andre (felles garderobe, bytte av klær sammen med andre mm. ) Jeg tenkte mye på om det kunne vises gjennom klærne jeg hadde på meg. Alt dette gjorde meg usikker og forknytt.

Da jeg var 17 år bestemte jeg meg for å fra til helsesøster for å snakket åpent om dette. Møte med helsesøster var som forventet. Jeg fikk høre «Når man er ung er det vanlig å være usikker på kroppen sin», men utover samtalen forsto helsesøster at dette var et problem som plaget meg så mye at jeg var villig til å utføre en operasjon for å løse problemet mitt. Hun søkte for meg for å se om det gikk an å få dekket dette av det offentlige. Jeg ble videresendt til fastlegen. Fastlegen visste lite rundt dette tema og sende meg hjem uten svar. En uke senere fikk jeg melding fra han at det ikke kunne dekkes av de offentlige . Jeg satt igjen med en følelse av å ikke bli tatt på alvor og lurte på om det var på grunn av alderen min. Da jeg fylte 18 år bestemte jeg meg for å søke litt rundt på forskjellige klinikker. Jeg sendte tilslutt e-post til Plastikkirurgi1 i Bergen og en klinikk i Oslo.
Jeg gikk raskt konsultasjons time i Bergen. Dette var et bevisst valg fra min side, da det er bedre å ha klinikken i nærheten hvis det skulle oppstå noe. Jeg møtte opp med min mor. Jeg var veldig spent om de ville si jeg var for ung. Møte meg Dr. Tom Ørner ga meg håp om at dette problemet kunne løses, men han synes det var viktig at jeg var helt sikker og at jeg hadde tenkt nøye igjennom alt rundt en slik operasjon. Under konsultasjonen fikk jeg svar på alle mine spørsmål og fikk også informasjon rundt før / under og etter operasjonen. Han fortalte meg om hvilke type komplikasjoner som kunne oppstå samt hvordan han ville utføre denne operasjon på meg. Han hadde også en samtale med min mor, uten at han gikk inn på hva vi to hadde snakket sammen om. Møte med Dr. Ørner fra Plastikkirurgi1 i Bergen gikk over all forventning og jeg dro derfor aldri til klinikken i Oslo.
 
To dager senere sende jeg e-post om at jeg ville utføre operasjon hos Plastikkirurgi1. På oprasjonsdagen møtte mamma og meg opp. Mamma var mer nervøs enn meg. Fra jeg kom der til jeg lå på operasjonsbordet gikk veldig raskt, noe som gjorde at jeg ikke fikk tid til å grue meg. Etter operasjonen har jeg gått på en rekke kontroller, jeg har blitt fulgt opp svært godt og fått svar på mine spørsmål som har dukker opp underveis. Mamma og pappa har begge fulgt meg igjennom hele denne prosessen. Under kan du lese min mors mening rundt valget mitt. «Jeg er egentlig imot kirurgi for å endre kroppen. Men støttet min datter i valget siden jeg så hvor mye dette plaget henne. Nå i ettertid er jeg glad jeg støtter henne når jeg ser at hun har fått bedre livskvalitet og er tryggere på seg selv.»
Tine, 19 år