Behandling av dobbelthake med injeksjon

Behandling av dobbelthake med injeksjon av lege

Dobbelthake hos normalvektig er vanligvis arvelig. Dette er fett som er vanskelig å slanke vekk. Siden mange pasienter er engstelige for kirurgi, tilbyr vi injeksjonsbehandling av dobbelthake som et ikke-kirurgiske alternativ ved Plastikkirurg1.

Behandlingen

Dette er injeksjonsbehandling med et legemiddel som får fettceller til å forsvinne ved at cellemembranen oppløses. Behandlingen har eksistert noen år internasjonalt, men medikamentet er nå registrert i Norge. Dette er en behandling av moderate mengder uønsket fett under haken. Det er altså et alternativ til fettsuging av hake, og behandlingen gir haken en mer markert profil. Legemiddelet løser opp fettceller permanent. Avhengig av mengden fett, gjøres behandlingen 1-3 ganger med 4 ukers intervall. 2 behandlinger er mest vanlig for å få tilstrekkelig effekt.

Behandlingen tar ca. 15 minutter, og stoffet settes gjennom en tynn nål på haken. Du må påregne noe hevelse under haken i ca. tre dager etter en behandling. Som ved annen injeksjonsbehandling, blir det varierende grad av hevelse og blåmerker i noen dager etter injeksjonen.