Hvilke injeksjonsbehandlinger tilbyr dere på PK1?

Ved PK1 setter vi neurotoksiner og hyaluronsyrebaserte fillere. Neurotoxiner svekker muskelaktivitet i mimikkmuskulatur og glatter ut rynker. Fillere er volumøkende produkter som brukes til å fylle ut vevet etter volumtap ved for eksempel aldring.

Hvor mye er anbefalt å ta dersom man vil glatte ut små rynker?

Doseringen av neurotoksiner er avhengig av muskelens tykkelse og hva pasienten ønsker å oppnå. Noen ønsker at huden blir helt glatt, men de fleste i Norge vil bevare noe mimikk slik at muskelaktiviteten kun tones litt ned. Dosering er noe pasienten derfor er med på å bestemme.

Hvor lang tid tar en behandling, og må jeg «fylle på» i etterkant?

En vanlig injeksjonsbehandling tar fra 10 til 30 minutter avhengig av hvor mye som gjøres. Ofte kjøler vi ned 10 minutter etter en filler-injeksjon, dette for å redusere eventuelle blodutredelser og hevelser. Dersom det er snakk om korreksjon i etterkant, gjøres det vanligvis 10-14 dager etter første behandling, men det er ikke alltid nødvendig.

Hvem er det som setter injeksjonene hos PK1?

Hos oss settes alle injeksjoner av leger som er spesialister i plastikkirurgi.

Kan injeksjonen fjernes dersom jeg skulle angre i ettertid?

Det er ikke mulig å fjerne neurotoksiner, men effekten vil gradvis gå ut etter 3-6 måneder. Fillere lar seg fjerne med et enzym som spalter filleren effektivt, og dette enzymet settes med nål i de områdene hvor filleren er satt. Vi anbefaler likevel alltid våre pasienter til å tenke seg nøye om før et inngrep.