Det finnes ulike myter om toksiner og om pasienter som får rynkebehandling med injeksjoner. Mange ser for seg amerikanske kvinner som er stive i ansiktet og har rare øyenbryn, men er dette faktum? Hvem er «den typiske pasient»?

Det er mange som ønsker å fjerne rynker eller linjer i ansiktet fordi de vil oppnå et yngre utseende. Andre ønsker også å korrigere på det de selv ser på som irritasjonsmoment og sjenerende trekk. I Norge er den typiske pasienten en kvinne, ofte sent i 40-årene, som begynner å få grove og tydelige rynker. De har fått høre at de ser strenge og sure ut, uten at de er det. Pasitentene som oppsøker vår klinikk vil ta bort dette «sure draget» uten å lamme egen mimikk, og et ønske om et stivt ansikt forekommer sjeldent. Forandringene skal være beskjedne, og gi et naturlig resultat.

Det er både kvinner og menn som ønsker injeksjonsbehandlinger, og i utgangspunktet kan behandlingen bli gitt til alle friske individer. Fillere kan brukes i huden over hele kroppen, men virkningen vises best i ansiktet. De fleste ønsker behandlinger for linjer og furer rundt munn, kinn, og i «sinnarynken». Behandling for dypere linjer i panne og rundt øynene er også vanlig. 

Våre pasienter er også opptatt av en trygg behandling, og dette sørger vi for å tilby. Helsetilsynet kom med presiseringer av lovverket i 2019 og stiller krav til at en lege skal være med på kosmetiske injeksjonsbehandlinger. Dette for å påse at riktig behandling blir gitt, og for håndtere eventuelle komplikasjoner som måtte oppstå.

Book gjerne en time for å høre hva vi kan gjøre for deg! Våre konsultasjoner er uforpliktende, og du er alltid velkommen. På vår Instagramkonto kan du finne spørsmål og svar rundt injeksjonsbehandlinger, besvart av vår sjefskirurg; Dr. Christian Busch.