Derfor opererer vi ikke i disse tider

Vi har valgt å innstille all aktivitet ved Plastikkirurg1 fra 13/03, i første omgang t.o.m. 26/03, grunnet pandemien som Coronaviruset har forårsaket. Dette er flere gode grunner til. 

Vi innså i forrige uke at aktivitet i vår virksomhet ikke kunne forsvares i situasjonen landet nå befinner seg i. Ved å fortsette virksomheten ville vi utsette våre pasienter for unødig smitte ved transport og kontakt med andre mennesker på klinikken. 

Ved all kirurgi er det en liten risiko for komplikasjoner. Selv om eventuelle komplikasjoner sjelden er alvorlige, kan en komplikasjon som fører til innleggelse utsette pasienter for smitte. Og ikke minst; oppta sårt trengte intensivplasser ved sykehus. 

Videre har vi sett at både ansatte ved private klinikker og utstyr fra private klinikker er rekvirert av offentlig myndigheter i denne nødssituasjonen. Per dags dato gjelder dette blant annet Italia og Spania. 

Offentlige myndigheter har satt i verk de strengeste tiltakene i Norge i fredstid for å hindre smittespredning, og videre innført en lovpålagt stenging av virksomheter som ikke er nødvendige i denne situasjonen hvor folket eksponeres for smitte. Styret i vår forening, Norsk forening for estetisk plastikkirurgi med Amin Kalajii, Bjørn Tvedt og undertegnede, arbeidet også med disse spørsmålene og sendte ut anbefalinger til alle medlemmer om å stenge ned sine klinikker. Helsedirektoratet og Legeforeningen er gjort kjent med dette og har støttet denne anbefalingen og tolkningen av situasjonen. Vi vil videre følge nøye med på utviklingen av sykdommen i landet og nasjonale føringer, før vi eventuelt vil åpne opp virksomheten 27/03, med strengere smitteregimer. Om gjenåpningen vil skje på et senere tidspunkt kan vi dessverre ikke svare på enda. 

Med vennlig hilsen
Dr. Christian Busch og teamet på PK1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *