Forskning på fettvevsfunksjoner

I Hormonlaboratoriets forskningsgruppe ved Haukeland Universitetssykehus forsker vi på menneske-fettceller som gir uvurderlig informasjon om fettceller sin biologiske funksjon. Økt kunnskap om fettvevets funksjon kan gi grunnlag for nye behandlingsmetoder mot fedme og fedmerelatert sykdom i fremtiden. Det er svært viktig å forske på humant materiale da det kan gi svar på spørsmål som forskning på celler fra andre arter ikke kan. I samarbeid med Plastikkkirurg1 i Bergen spør vi om dem som fjerner fettvev der vil gi det til oss i stedet for at det blir destruert, slik at vi kan bruke det i forskingen vår. Det er selvsagt frivillig å delta, og trygghet og personvern blir ivaretatt for alle som bidrar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *