En vanlig dag som sykepleierstudent på Plastikkirurg1

En vanlig dag starter som regel kl 8 og varer til 16. Dagen starter med at jeg tar på meg uniform og deretter sjekker, og skriver ut dagens program. Mens jeg venter på at første pasient kommer koker jeg kaffe, tenner lys, og tar på en behagelig bakgrunnsmusikk. Alt er gjort klart til operasjonsdagen på forhånd, men jeg liker også å dobbeltsjekke at alt er som det skal med morgenkåpe o.l til de som skal inn i operasjonssalen.

Jeg står ofte i resepsjonen og tar imot pasienter som skal på konsultasjoner, opereres, kontroller, og på ansiktsbehandlinger hos kosmetisk sykepleier Wenche. Jeg får også være med inn på operasjonssalen å observere når Dr. Ørner eller Dr. Busch opererer. De forklarer mye underveis, og jeg lærer noe nytt hver dag. Jeg er også mye på recovery hvor pasientene våkner opp etter operasjonene. Der lager jeg mat og drikke til de, kontrollerer at puls, metning, sirkulasjon og respirasjonsverdiene er slik de skal, gir de legemidler legen har ordinert om det er behov for det, finner kontrolltimer og går gjennom sjekklisten med de. Jeg passer hele tiden på at pasientene føler seg trygge og hjelper de med det det måtte være.

I løpet av dagen sjekker jeg også vaskerommet. Der vasker, henger opp, og stryker jeg tøy. Alt gjøres på klinikken, noe jeg synes er bra for da vet vi at det blir gjort ordentlig. Jeg får også delta på kontrolltimer. Da får jeg fulgt hele pasientforløpet noe jeg syntes er veldig fint. Jeg har i tillegg fått være med å observere når kosmetisk sykepleier utfører noen behandlinger.

På slutten av dagen lager jeg ofte klare operasjonspapirene for de neste operasjonene, i tillegg til å skanne pasientmapper og makulere papirversjonene.

Jeg er veldig fornøyd med praksisen så langt. Alle de ansatte har tatt meg veldig godt imot, og sørger for at jeg skal lære mest mulig.