En av leverandørene av brystproteser, Motiva, har laget spesialdesignede engangsinstrumenter som sammen med protesenes spesielle egenskaper gjør det mulig å lage snittet i huden ned mot 2,5 cm ved innsetting av brystproteser.

En forutsetning for at dette skal være mulig er at protesen tåler en slik manipulering uten at det tilkommer formforandring av protesen eller skader på proteseskallet. Motiva har utviklet og testet ut sine proteser nettopp til dette formålet. Det er særlig bindingene mellom silikongelen i protesen og proteseskallet som er så sterke at de ikke ødelegges slik vi har opplevd ved andre proteser.

Proteselommen i vevet lages på vanlig måte, men Motiva har laget en engangs lyshake som bare er 2 cm bred, og ved å bruke denne klarer vi å lage lommen for protesen på vanlig måte.

Selve innsettingen av protesen skjer ved hjelp av en «Keller funnel». Dette er en trekantet formet pose som er satt inn med et glidemiddel. Spissen klippes av etter protesens størrelse og protesen klemmes gjennom posen og inn i hulen hvor den folder seg ut. Protesen kommer da ikke i kontakt med hudkantene, og vi unngår dermed å få med snille hudbakterier på protesens overflate. Dette er også en fordel siden slike bakterier trolig er årsak til kapseldannelse som kan komme mange år senere.

I utgangspunktet gir brystforstørring et knapt synlig arr under brystet, men en reduksjon fra 4-5cm langt arr til ned mot 2,5 cm er en betydelig forbedring, og mange pasienter etterspør nettopp denne teknikken