Sykepleier student 6/6

Klinikk

Da er jeg i min aller siste uke ved Plastikkirurg1 og er snart ferdig. Jeg har nå vært på klinikken totalt 7 uker. Tiden har gått fort, men samtidig føles det ut som jeg har vært her lenge. Jeg har blitt kjent med rutiner og hvordan pasientforløpet foregår. Det er nok store forskjeller fra sykehus til sykehus, og fra privat til offentlig. Jeg jobbet også på et sykehjem i samme periode, og det var helt forskjellige arbeidsroller.

En av de større fordelene jeg har hatt under min praksis var akkurat dette med at på en liten klinikk så hjelper alle hverandre. Jeg har som tidligere nevnt at arbeidsoppgavene har inkludert å stå i resepsjonen, papirarbeid, recovery og klesvask, men jeg har også fått vært mye mer på operasjonsstuen i forhold til hva jeg hadde fått gjort i en praksis på et offentlig sykehus. Teamet er sammenslått, alle jobber tverrfaglig og alle hjelper hverandre. Det er lett å forholde seg til et par kjernemennesker.

På operasjonsstuene har jeg fått sett flere inngrep som brystprotese, brystreduksjon, bukplastikker, postbariatrisk, fettsuging, fettransplantasjon, ansiktsløft og arrkorreksjoner for å nevne noen. Dette er relativt fine operasjoner å se på. Det er lite blod og søl, og det har ikke vært en eneste komplikasjon.

Denne siste uken i praksis har også vært den siste uken min som sykepleierstudent. Nå er jeg straks ferdig utdannet og gleder meg til å begynne å jobbe på Haukeland allerede om et par dager! Jeg er kjempe fornøyd og takknemlig for praksis perioden min ved Plastikkirurg1. Jeg anbefaler andre sykepleiestudenter til å kontakte klinikken om de er interessert i å se hvordan en plastikkirurgisk klinikk fungerer. Man får virkelig være med på alt, og man lærer seg mye. Kirurgene har vært flinke til å forklare hva de gjør og hvorfor under operasjoner, og det er tydelig at de alltid tenker på at pasienten skal være trygg, og at de skal bli fornøyde. Det er god oppfølging, og de aller fleste som drar herfra føler seg godt ivaretatt og vet at de har flere de kan ringe når som helst på døgnet dersom de skulle lure på noe.

Jeg vil takke alle på klinikken for at de har vært så imøtekommende og tatt godt vare på meg. Spesielt vil jeg takke min kontaktperson Nina for fantastisk oppfølging og god veiledning. Hun har latt meg få stikket henne med kanyler, vist meg rundt på klinikken, og passet på at jeg har alt jeg trenger.

Tusen takk for meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *