Sykepleierstudent (Innlegg nr.5)

Uke 5 på klinikken. Nå har jeg kun en uke igjen her på Plastikkirug1 og tiden flyr. Jeg føler jeg har fått vært med på mye og er begynt å kjenne klinikken godt. Denne uken har jeg fått være med kosmetisk sykepleier Wenche Instebø mens hun injiserte og behandlet sine pasienter. Jeg har vært mer på operasjonsstuen, og jeg har tatt egne kontroller på telefonen.

Jeg har også vært en god del alene på recovery, noe som var litt skummelt i begynnelsen, men det betyr at de har tillit til meg. De er uansett alltid i nærheten om det skulle være noe. Jeg har blitt mye tryggere på meg selv i denne praksisperioden og en del barrierer er brutt. Alt er vel litt skummelt første gangen, men vi må alle gjennom det for å bli enda flinkere. Med god veiledning får man til det aller meste.

Jeg har også fått vært med på en del operasjoner. En av dagene denne uken hadde vi en pasient som skulle utføre en brystforstørrelse, og jeg fikk være med på hele pasientforløpet. Jeg tok imot pasienten når hun kom og var med inn på fotorommet hvor kirurgen tegner og tar bilde av pasienten før operasjonen. Når kirurgen var ferdig med dette og pasienten hadde fått svar på sine siste spørsmål, kom anestesilegen og kontrollerte at hun var klar for operasjon. Jeg fulgte henne inn til operasjonsstuen sammen med anestesilege. Da pasienten var ferdig med operasjonen og kommet over i en oppvarmet seng, trillet vi henne inn på recovery.  Der lagde jeg mat til henne, sjekket alle monitorer, hjalp henne med å gå på do og kle på seg, og booket en kontrolltime til henne dagen etter. Jeg fikk virkelig være med hele veien, og det var utrolig gøy! Det har også vært litt filming på klinikken denne uken og jeg har vært statist ved flere anledninger. Jeg tror videoene blir veldig bra og det er kult å se hva som skjer bak kulissene. Neste uke er den siste uken min på Plastikkirurg1 og det føles litt vemodig, men samtidig er jeg klar for nye utfordringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *