Sykepleier student 4/6

Klinikk

Denne uken tenkte jeg å fortelle dere hvordan en normal dag på Plastikkirurg1 ser ut. Jeg begynner som regel på jobb kl. 08 og arbeidsdagen varer frem til kl. 16 de aller fleste dagene. Det første jeg gjør etter jeg har fått på meg uniformen er å sjekke dagens program og gjøre alt klart i resepsjonen. Det innebærer å tenne lys, sette på radioen, koke kaffe og passe på at alt er som det skal.

Deretter sjekker jeg vaskerommet, stryker og bretter sengetøy, håndklær, morgenkåper, og uniformer. Her foregår alt av vask på klinikken. Vanligvis er det ikke noe skittent igjen fra dagen før, men jeg kontrollerer også dette. Når alt er på plass og sengene er oppredd, er vi klare for å ta i mot pasienter. I løpet av dagen skanner jeg også pasientmapper og makulerer papirversjonene.

Etterhvert som pasienter begynner å komme til konsultasjoner, kontroller, operasjoner og hudpleie, fylles venterommet opp og det blir mer klesvask, kaffekoking, og papirarbeid. Det er en policy på klinikken å arbeide fortløpende slik at alt er som det skal være hele tiden.

På dager der vi kun har konsultasjoner og kontroller, sitter jeg en del i resepsjonen og tar imot, registrerer og gir beskjed til behandlerne at pasienten er kommet. Dette kan selvsagt også gjelde for kosmetiske hudbehandlinger hos Wenche Instebø. Jeg er med på noen av kontrollene, spesielt med de pasientene jeg har fulgt på recovery, for å ta del i hele pasientforløpet. Det er alltid kjekt å se at alt går bra med de som er ferdig operert. Pasienter som har vært til kontroll tilbys også time med kosmetisk sykepleier som kan gi gode råd om hvordan arrene skal heles best mulig. På klinikken er det ikke kun en eller to ansatte som tar aktiv del i pasientens opplevelse, men alle bryr seg og hjelper til, råder og følger opp der de har ekspertise. Det er viktig at alle blir godt ivaretatt og fulgt opp. Alle deler på de generelle arbeidsoppgavene. Både anestesisykepleier og operasjonssykepleier er på klinikken også når det ikke er operasjonsdager.

Klinikken har dedikerte operasjonsdager. Vi setter opp effektive programmer som er skreddersydd for pasientene. Noen ønsker gjerne operasjon tidlig på dagen, mens andre foretrekker ettermiddag. Vi gjør alt vi kan for at alle skal få den tiden som passer de best. Min rolle på operasjonsdagene er som regel på recovery. Jeg tar vare på pasientene mens de våkner og pasienten tilbys etterhvert både mat og drikke. Når pasienten ankommer recovery avdelingen, tar jeg målinger av oksygenmetning og puls, jeg observerer også respirasjon og sirkulasjon. Det er mye som skjer bak kulissene og vi på recovery passer på pasientene og er alltid forberedt på eventuelle komplikasjoner.  De pasientene som ikke kommer til kontroll dagen etter operasjon, vil bli ringt til.

Ingen dager er helt like og det er en del av det som gjør min praksis så spennende. Nå har jeg kun 2 uker igjen av min praksis på Plastikkirurg1, og etter det kan jeg kalle meg ferdig utdannet sykepleier!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *