Sykepleier student 3/6

Klinikk

Nå har det gått enda en uke på klinikken. Det har vært flere operasjoner og jeg har fått mer å gjøre på recovery. Sengene skiftes raskt ut, da de fleste pasienter ikke blir lengre en 1-2 timer. Sengetøyet blir vasket og strøket på klinikken og hver pasient får rent og varmet sengetøy etter operasjonen. Det er en fordel da man kan fryse når man våkner. Videre passer vi på at de får god mat og noe å drikke. Vi er med de hele veien, og følger pasientene ut til den de blir hentet av. Kirurgene kommer alltid innom og sjekker at alt står bra til med pasienten og for å fortelle dem hvordan alt har gått. Oppvåkningsavdelingen er lys, luftig og et fint sted å våkne.

Jeg har selvsagt andre oppgaver på klinikken. Jeg står i resepsjonen og tar i mot pasienter, booker timer, og blir med på kontroller. Jeg får være med på operasjonsstuen med forskjellige operasjoner og lærer mye. Det er klare rutiner fra pasienten ankommer klinikken til de går hjem. Alle som jobber her kjenner sin rolle og de samarbeider godt med hverandre. Som tidligere nevnt er det tydelig at de har jobbet sammen en god stund.

Klinikken i seg selv syns jeg er fin, ren, og ryddig. Det ser ordentlig ut, noe som jeg anser som viktig.

Det er som sagt ikke bare kirurgi på klinikken. De har også en kosmetisk sykepleier som jobber her og hennes kunder er en lojal gjeng som ofte kommer tilbake for produkter og behandlinger av henne. De holder kundekvelder et par ganger i året og jeg fikk være med på den siste da det ble holdt et foredrag om hvor viktig det er å beskytte huden mot solen nå når vi nærmer oss sommeren. Da kom en representant av HudHelse Norge og demonstrerte med forskjellige bilder og produkter hvor viktig det er å tenke føre var. Jeg lærte også mye og har til og med kjøpt en solkrem selv. Klinikken setter stort fokus på dette med føflekk kreft og pigmentering, og tilbyr derfor bla. Drop-in føflekk sjekk hver fredag hos dr. Christian Busch som har doktorgrad på akkurat dette.

Neste uke har vi et spennende ukesprogram. Jeg gleder meg til å fortelle dere om det.

Én reaksjon på “Sykepleier student 3/6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *