Vedrørende legemiddelet Deokykolsyre

Kvinne

Risiko ved injeksjonsbehandling av lokaliserte fettansamlinger!

Legemiddelverket har i disse dager sendt ut sikkerhetsinformasjon til helsepersonell vedrørende deokykolsyre. Dette er et legemiddel som kan injiseres mot lokaliserte fettansamlinger under haken, og har vært godkjent til bruk i Norge i ca 2 år. En slik injeksjonsbehandling er et alternativ til fettsuging. Det har kommet flere rapporter om bivirkninger til behandlingen som koldbrann i hud og blodårer, og legemiddelverket oppfordrer til varsomhet og nøyaktighet når det gjelder injeksjonsteknikk.

Ved Plastikkirurg1 opplever vi at pasienter som henvender seg med spørsmål om fettansamling under haken ønsker kirurgisk behandling (fettsuging) fremfor injeksjonsbehandling, og med bakgrunn i sikkerhetsinformasjonen fra legemiddelverket vil vi fjerne tilbudet om injeksjonsbehandling. Fettsuging er en trygg og forutsigbar metode for fjerning av underhudsfett med liten forekomst av komplikasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *